Privatlivspolitik og databeskyttelseserklæring for
Nielsen Danmarks TV- og streamingpanel

Ikrafttrædelsesdato: 1. marts 2021

Tak, fordi du vil deltage i vores udvalgte gruppe af paneldeltagere. Nielsen har i årtier sat den globale standard for markedsundersøgelser og viden om forbrugere. Vores viden er baseret på repræsentative stikprøver blandt befolkningen, og vi hjælper vores kunder (f.eks. TV-stationer, medievirksomheder, producenter, detailhandlere, nonprofitorganisationer og offentlige institutioner) med at lære, hvad forbrugerne ser, lytter til og køber. Ved at deltage i vores panel er du med til at skabe branchestatistikker i Danmark og påvirke indholdet i programmer og annoncer.


Vi tager dit privatliv meget alvorligt. Denne databeskyttelseserklæring forklarer, hvilke data vi indsamler fra eller om dig i forbindelse med din husstands deltagelse i Nielsens TV- og streamingpanel (“Panelet”), hvordan vi bruger og beskytter disse data og dine juridiske rettigheder i forbindelse med disse data.

SÅDAN KONTAKTER DU OS:

Det Nielsen-selskab, der indsamler og behandler personoplysninger, er Nielsen Media Denmark ApS, Tuborg Nord, Tuborg Parkvej 3, 1. sal, 2900 Hellerup (i det følgende benævnt “Nielsen”, “vi” eller “os”). Der er flere oplysninger her om de øvrige enheder i Nielsen-koncernen, hvoraf en eller flere også kan behandle dine personoplysninger.


Du kan kontakte os, herunder vores EU-databeskyttelsesansvarlige, på en af følgende måder:

INDHOLD:

  1. Vores pligt til at beskytte dine oplysninger
  2. Din aftale med Nielsen
  3. De data, vi indsamler
  4. Sådan bruger vi data
  5. Cookies og andre lignende teknologier
  6. Når vi deler oplysninger
  7. Dine valg og juridiske rettigheder
  8. Børns privatliv
  9. Datasikkerhed og overførsel af personoplysninger
  10. Opbevaring af data
  11. Opdateringer til denne databeskyttelseserklæring

1. VORES PLIGT TIL AT BESKYTTE DINE OPLYSNINGER

Nielsen overholder alle gældende love om databeskyttelse og beskyttelse af personoplysninger, herunder EU’s generelle forordning om databeskyttelse (“GDPR”). Det er afgørende for os at holde Nielsens paneldeltageres data fortrolige for at forhindre indblanding vedr. paneldeltagere, der kunne påvirke deres adfærd og nøjagtigheden af de oplysninger, vi leverer til vores kunder.

2. DIN AFTALE MED NIELSEN

Vi behandler dine oplysninger og, såfremt det er relevant, data om andre medlemmer af eller besøgende i din husstand på baggrund af den aftale, du indgår med os, som omtales som medlemskabs- eller panelaftalen. Det udtrykkelige formål med vores aftale med dig er at indhente data fra og om dig og, hvor det er relevant, andre medlemmer af din husstand, der skal bruges til de formål, der er beskrevet i denne databeskyttelseserklæring. Ved at deltage i panelet bidrager du med dine oplysninger til en pulje af data, hvorfra større brugerstatistikker udledes. Mediebranchen benytter sig af disse statistikker til at træffe beslutninger om programmer, planlægning og annoncering. Disse statistikker kan forvanskes, hvis dine oplysninger efterfølgende ændres eller fjernes, så ved at deltage i panelet indvilger du udtrykkeligt i, at vi må beholde dine oplysninger, så længe din husstand deltager i panelet, hvorefter de vil blive anvendt i afidentificeret form til historisk og statistisk forskning. Du har juridiske rettigheder til dine personoplysninger. Disse er beskrevet i afsnittet “Dine valg og juridiske rettigheder” nedenfor.

3. DE DATA, VI INDSAMLER

Når din husstand accepterer at deltage i panelet, indsamler og indhenter vi data om dig på forskellige måder, herunder måder, som måske ikke er indlysende for dig, mens det foregår. Formålet med dette afsnit i databeskyttelseserklæringen er derfor at give dig oplysninger om de data, som vi indsamler eller indhenter fra eller om dig (herunder via vores målere og anden teknologi), og de formål, som vi indsamler oplysningerne til.


Størstedelen af de oplysninger, som vi indhenter om dig, kan inddeles i tre overordnede kategorier:

  • Demografiske oplysninger” er generelle oplysninger om dig og de andre medlemmer i din husstand, såsom køn, alder, beskæftigelse og region eller bopæl.
  • Adfærdsmæssige oplysninger” er oplysninger om, hvornår eller hvordan du udfører bestemte aktiviteter, såsom hvornår og på hvilken enhed du ser et TV-program.
  • Præferencedata” er data om det indhold, du vælger at se eller lytte til, såsom hvilke TV-stationer og programmer du ser.

A. Oplysninger givet eller gjort tilgængelige af dig (eller et andet medlem af din husstand)


I løbet af vores proces med rekruttering og registrering i panelet indsamler vi oplysninger om dig og de øvrige medlemmer af din husstand gennem frivillig udfyldelse af en rekrutteringsundersøgelse/et spørgeskema og andre aktiviteter i forbindelse med panelregistreringen. De oplysninger, vi anmoder om og indsamler, kan omfatte direkte identificerende data, såsom dit fornavn og efternavn, hjemmets postadresse og personlig e-mailadresse samt demografiske oplysninger.


Når din husstand er indtrådt i panelet, kan vi til enhver tid bede dig om at deltage i undersøgelser, studier eller udfylde spørgeskemaer og give os yderligere oplysninger (primært adfærdsmæssige oplysninger og præferencedata), som vi anvender til at få en bedre forståelse af generel forbrugeradfærd og tendenser.

B. Oplysninger indhentet af Nielsen-målere og teknologi

Generelle oplysninger: Når din husstand har indvilget i at indtræde i panelet, indhenter vi oplysninger via målere, som er installeret i dit hjem, og anden teknologi. Vi installerer specifikt en TV-måler (“Nanometer”) og/eller en streamingmåler (“Streamingmeter”) i dit hjem. Disse målere er beregnet til at overvåge TV-brug og/eller streamingaktivitet fra dit smart-TV og andre digitale enheder (f.eks. tablets og
smartphones) og indsamle oplysninger om din adgang til og eksponering for indhold på dit TV og andre digitale enheder, herunder når du eksponeres for indhold og kilden til indholdet (f.eks. TV-station eller webstedsdomæne). Vi indsamler kun oplysninger fra enheder, som du eller et andet voksent medlem i din husstand har godkendt. Vi starter ikke med at måle flere enheder uden din husstands
forudgående viden og accept.
Flere oplysninger om, hvordan målerne fungerer, findes nedenfor.


Nanometer: Når nanometeret er blevet forbundet til hvert TV i dit hjem, indsamler det oplysninger, som hjælper os med at forstå, hvem der ser TV, på hvilken kanal, og om TV’et bruges sammen med perifert udstyr (f.eks. en spillekonsol, dvd-afspiller mv.). Nanometeret anvender en infrarød detektor til at registrere bestemte input fra en fjernbetjening (f.eks. om TV’et er tændt eller slukket, om en kilde eller et input er ændret, om kanalen er blevet skiftet mv.). Desuden vil nanometeret, for at kunne identificere det indhold, der vises på TV’et, registrere de elektroniske lyde eller energimønster for lyd, herunder, men ikke begrænset til, indlejrede lydmønstre eller koder omfattet i eller i forbindelse med det indhold, der vises på TV’et.


På tidspunktet for installationen giver vi også din husstand et håndsæt til hvert TV med et nanometer forbundet, så vi kan identificere, hvem der ser eller bruger TV’et. Hvert medlem af husstanden får sin egen nummerknap på håndsættet, og når TV’et tændes, vil måleren give besked om, at dem, der ser TV, skal logge sig på som “aktiv” seer ved at trykke på det tildelte nummer på håndsættet. Når en person forlader
rummet, skal personen trykke på den tildelte knap igen for at vise, at personen ikke længere ser TV.


Streamingmeter:
Når din husstand har accepteret at indtræde i panelet, forbinder vi et streamingmeter til internetrouteren i dit hjem, så vi kan registrere streaming på pc’er/bærbare, tablets, smartphones og andre digitale og forbundne enheder. Oplysninger, der indsamles af streamingmeteret, som er begrænset og sendes til os i krypteret form, omfatter:

  • det tidspunkt, hvor du streamer indhold (dvs. de tidsstempler, som afspejler start- og stoptidspunkt)
  • den forbrugte båndbredde
  • enheden, hvorfra du streamer indhold (dette registreres af enhedens ID
  • den tjeneste, hvorfra du streamer indhold (dette registreres ved hjælp af domæneoplysningerne).


Streamingmeteret gennemgår, lagrer eller registrerer ikke indhold fra alle websteder, du besøger (f.eks. e-mails), eller data, du indtaster, sender, poster eller uploader til websteder, som du besøger (f.eks. brugernavne, adgangskoder, kontonumre, kreditkortnumre, opslag på sociale medier mv.).


For at indsamle oplysninger om enheder, du ejer eller bruger, bliver de registreret af vores tekniker, når streamingmeteret først installeres i din husstand, eller af dig ved hjælp af Nielsens mobilapp. Nye enheder eller erstatningsenheder eller enheder, som ikke findes i hjemmet, når teknikeren aflægger besøg, kan tilføjes og registreres ved hjælp af “Nielsens portal for paneldeltagere” og/eller Nielsens mobilapp. Når du har registreret en enhed, indsamler vi automatisk oplysninger, hver gang den enhed kobles på dit netværk. Oplysninger fra enheder, der ikke er blevet registreret, kan lagres på streamingmeteret i indtil syv dage, men de slettes så og behandles ikke. Det giver dig tid til at registrere den, når du har købt en ny enhed eller en erstatningsenhed.

C. Data, vi indsamler i forbindelse med din brug af webstedet og appen

Som det gælder for de fleste websteder og mobilapplikationer, når du besøger og interagerer med et Nielsen-websted eller en onlinetjeneste, hvor denne databeskyttelseserklæring findes eller linkes til (samlet “Webstedet”) og/eller anvender Nielsens mobilapp beregnet på paneldeltagere (“Appen”), kan vi automatisk indsamle bestemte oplysninger, herunder logge brugerdata (f.eks. når du ser eller klikker på indhold) og data fra din enhed og dit netværk, såsom enhedens IP-adresse, enhedens ID og funktioner, browserens operativsystem og version, dato og tidspunkt for adgang og henvisning til webstedsadresser.


Du kan finde oplysninger om vores brug af cookies og andre lignende teknologier i afsnittet “Cookies og andre lignende teknologier” nedenfor.

D. Oplysninger, vi indhenter fra andre kilder

Vi kan indsamle eller indhente flere oplysninger om dig og/eller din husstand fra forskellige kilder. De oplysninger, vi indhenter fra andre kilder, indeholder detaljer om, hvilket indhold du ser. Vi kan også indsamle demografiske oplysninger, adfærdsdata og/eller præferencedata i forbindelse med dig og/eller din husstand. Kilderne til disse oplysninger kan f.eks. omfatte:

  • virksomheder, der medtager Nielsens navnebeskyttede målersoftware i indhold på deres websteder og/eller i deres mobilapplikationer
  • andre enheder i Nielsen-koncernen
  • andre tredjeparter, som har juridisk ret til at levere oplysninger til os (f.eks. dataleverandører, udbydere af datamatchning mv.).


Vi kan sammensætte data, som vi indsamler (som beskrevet ovenfor), med data fra andre kilder. Hvis vi sammensætter afidentificerede eller anonymiserede data med identificerende data, behandler vi de sammensatte data som personoplysninger, så længe de er sammensat.


Vi benytter alle data, som vi indhenter fra andre kilder, til de formål, der er beskrevet i denne databeskyttelseserklæring. Ved at deltage i panelet accepterer du, at vi kan indhente data om dig fra kilder som dem, der er anført ovenfor, og sammensætte dem med andre data, som vi har om dig.

E. Oplysninger, som vi IKKE indsamler

Vi anmoder ikke om eller indsamler “private oplysninger”, som, hvad angår denne databeskyttelseserklæring, henviser til ID-dokumenter udstedt af myndighederne (f.eks. dit kørekort), økonomiske forhold, bankkonti eller oplysninger om kreditkort eller adgangskoder til konti. Vi dekrypterer heller ikke krypteret indhold.

4. SÅDAN BRUGER VI DATA

Vi bruger de personoplysninger, vi indsamler, til at generere viden til markedsundersøgelser for vores kunder. Vi sammensætter oplysninger givet af dig (og/eller et andet medlem af din husstand), oplysninger, som vi indhenter via vores målere og teknologi, og oplysninger, vi indhenter fra andre kilder (hvor det er relevant), til at generere viden om markedsundersøgelser. Vores viden hjælper bl.a. vores kunder med at forstå:

  • hvilke TV-programmer der appellerer til forskellige seere
  • hvilken type programmer folk kan lide at se på bestemte tidspunkter af dagen
  • antallet af personer, der har set en annonce.


Til gengæld kan vores kunder træffe afgørelser om forskellige emner, såsom hvilken type programmer de skal vise og hvornår, hvor, og hvordan de skal annoncere for deres produkter over for forbrugerne.


Vi benytter os af værktøjer og metoder for at sikre, at der ikke er nogen rimelig mulighed for at identificere dig ud fra de oplysninger, som vi deler med vores kunder. Hvis du f.eks. deltager i en undersøgelse, sammensætter vi de data, vi indsamler fra dig, med de data, som vi har indsamlet fra andre deltagere, til at fremstille rapporter med aggregerede data, hvorfra du ikke kan identificeres unikt.


Vi leverer også oplysninger til vores kunder på baggrund af modellerede data. “Modellerede data” er projektioner på baggrund af demografiske oplysninger og adfærdsmæssige data (f.eks. køn, alder og vaner i forbindelse med TV-kigning), som ser på en udvalgt gruppe personer og dernæst forudsiger, hvad mennesker med lignende egenskaber eller præferencer sandsynligvis vil se eller købe. Dette gør det muligt for f.eks. annoncører at identificere det sandsynlige publikum til en markedsføringskampagne.


I forbindelse med ovennævnte formål i relation til markedsundersøgelser behandler vi dine personoplysninger på baggrund af enten den aftale, der findes mellem din husstand og os i henhold til artikel 6, stk. 1, litra b i GDPR, eller vores legitime interesse i henhold til artikel 6, stk. 1, litra f i GDPR, ved at forske for at generere viden om markederne til os selv, vores tilknyttede virksomheder og vores kunder (i det omfang, denne interesse ikke fortrænges af dine interesser eller grundlæggende rettigheder og frihedsrettigheder).


Vi kan bruge dine oplysninger til at kontakte dig. Når vi kontakter dig telefonisk (herunder mobiltelefon), pr. e-mail, SMS eller fysisk brev (afhængigt af, hvilke oplysninger du giver os), gør vi det normalt for at:

  • svare på dine forespørgsler
  • validere eller præcisere oplysninger, du har givet os
  • opdatere vores registreringer for at sikre, at dine oplysninger er korrekte
  • sikre, at målerne og anden teknologi i dit hjem fungerer korrekt
  • sende dig oplysninger om din deltagelse i panelet, bl.a. om, hvordan du indløser belønninger
  • give dig meddelelse om ændringer i vores vilkår, betingelser og/eller politikker
  • sikre overholdelse af vilkårene for aktiv deltagelse i panelet
  • indbyde dig til at deltage i andre paneler og/eller forskning.


Ved at deltage i panelet og give os dine kontaktoplysninger accepterer du, at vi kan kontakte dig til disse formål, så længe din husstand deltager i panelet. Hvis det kræves i henhold til gældende lov, vil vi indhente dit samtykke i overensstemmelse med artikel 6, stk. 1, litra a i GDPR.


Andre formål. Ud over at behandle dine oplysninger til de ovenfor beskrevne formål kan vi behandle dine oplysninger for at:

  • drive og administrere vores IT- og sikkerhedssystemer, herunder overvåge disse systemer og identificere og svare på sikkerhedshændelser
  • afdække og forebygge svig
  • udføre revision, dataanalyse og forskning til kvalitetssikring og software, produkter, tjenester og forretningsudvikling/-udvidelse
  • afhjælpe den daglige drift og økonomiske styring af Nielsen-koncernen og eventuelle selskabsmæssige transaktioner (f.eks. omstrukturering, fusion, salg, joint venture, overdragelse mv.)
  • beskytte rettigheder, sikkerhed, ejendom eller drift hos en eller flere af Nielsens enheder, dig eller andre
  • håndhæve vores aftaler, overholde gældende love og forordninger samt oprette, udøve og/eller forsvare en eller flere af Nielsen-enhedernes juridiske rettigheder
  • svare på anmodninger, retskendelser eller andre retsforhold/anmodninger og kommunikation fra retshåndhævende myndigheder eller statsembedsmænd.


Vi afidentificerer også oplysninger, der omhandler dig, og anvender dem eller tillader andre at anvende dem til historisk, akademisk eller længerevarende forskning. I alle de tilfælde sikrer vi, at der ikke er nogen rimelig mulighed for at genidentificere dig på basis af de anvendte data.


Vi behandler dine personoplysninger til disse yderligere formål på baggrund af en eller flere af følgende legitime interesser i henhold til artikel 6, stk. 1, litra f i GDPR (i det omfang, sådanne interesser ikke fortrænges af dine interesser eller grundlæggende rettigheder og frihedsrettigheder): (i) styring og drift af vores forretning og daglige forhold; (ii) administration og forbedring af beskyttelsen mod svig, spam, chikane, krænkelse af intellektuelle ejendomsrettigheder og risici, som vi er udsat for (f.eks. kriminalitet og sikkerhedsrisici); (iii) forske og forbedre vores produkter og tjenester; iv) styre de risici, som vi er udsat for, og skabe et sikkert miljø for paneldeltagere; (v) overholdelse af love og bestemmelser, som en eller flere enheder inden for Nielsen-koncernen er underlagt, herunder, hvor det er relevant, love og bestemmelser i andre lande end dit bopælsland; og (vi) opfylde vores forpligtelser og håndhæve vores juridiske rettigheder.


Vi kan også behandle dine personoplysninger for at overholde en juridisk forpligtelse, der opstår i henhold til gældende lovgivning, som vi er underlagt.


I det omfang, vi behandler “særlige” eller “følsomme” kategorier af personoplysninger i forbindelse med dig, gør vi det, enten fordi: (i) du har givet os dit udtrykkelige samtykke til at udføre en sådan behandling i henhold til artikel 9a i GDPR; ii) behandlingen er nødvendig for at etablere, udøve eller forsvare retskrav i henhold til artikel 9f i GDPR; eller (iii) du har offentliggjort oplysningerne i henhold til artikel 9e i GDPR.


Da vi hele tiden tilpasser vores tjenester til nye forbruger- og medieadfærdsmønstre, kan vi i fremtiden ønske at bruge dine data på andre måder, som vi endnu ikke har udviklet. I det tilfælde giver vi dig varsel og valgmuligheder i overensstemmelse med gældende lovgivning.

5. COOKIES OG ANDRE LIGNENDE TEKNOLOGIER

Cookies er små filer, der kan gemmes på din computer eller anden enhed, når du besøger et websted. Vi (eller tredjeparter, som vi hyrer) kan bruge cookies (f.eks. pixeltags, webbeacons osv.) på visse sider på webstedet til at aktivere nogle funktioner og indsamle yderligere data (herunder personoplysninger), som hjælper os med at forbedre webstedet og vores tjenester. Især kan vi (eller tredjeparter, som vi hyrer) bruge cookies (både sessions- og faste cookies) på visse sider af webstedet og i HTML-formaterede e-mails leveret til dig til blandt andet at identificere din browser eller enhed, vise oplysninger mere effektivt, hjælpe med at lette navigationen på webstedet, betjene dig med mere tilpasse indhold og samle statistiske oplysninger om brugen af webstedet.

Vi (eller tredjeparter, som vi hyrer) kan også anvende cookies til sikkerhedsmæssige formål og til at afdække svig og andre risici med henblik på at beskytte besøgende på webstedet.


Hvis du ikke ønsker, at der indsamles data fra din enhed via cookies, giver de fleste browsere dig mulighed for at styre og afvise brugen af cookies via browserindstillingerne. Bemærk dog, at hvis du afviser brugen af cookies eller begrænser hjemmesiders (herunder vores hjemmesiders) mulighed for at placere cookies, fungerer nogle funktioner muligvis ikke korrekt.


For at få mere at vide om cookies henviser vi til http://www.allaboutcookies.org/.

6. NÅR VI DELER OPLYSNINGER

Vi kan dele personoplysninger med:

  • andre enheder i Nielsen-koncernen til de formål, som er beskrevet i denne databeskyttelseserklæring vores serviceudbydere (herunder vores tilknyttede virksomheder) såsom selskaber, der leverer følgende tjenester: hosting af hjemmesider eller applikationer, dataanalyser eller -behandling, IT-support, revision, datamatchning, rekruttering, betaling, belønning og/eller facilitering af fordele, produktudvikling (der overholder aftalemæssige forpligtelser angående fortrolighed og sikkerhed samt begrænsninger af brugen af oplysninger til andre formål end at udføre de tjenester, de udfører for os)
  • relevante tredjeparter til at gennemføre en transaktion, som du har anmodet om eller godkendt, såsom
  • belønninger/fordele ved din deltagelse i panelet
  • tredjeparter, såsom andre markedsanalysevirksomheder, i overensstemmelse med markedsanalysebranchens etiske retningslinjer
  • organisationer og institutioner, der beskæftiger sig med historisk, akademisk eller længerevarende forskning
  • relevante tredjeparter som led i en virksomhedstransaktion, såsom omstrukturering, fusion, salg, joint venture, overdragelse eller anden disposition af hele eller dele af vores virksomhed, aktiver eller lagerbeholdning (herunder i forbindelse med konkurs eller lignende retsforhandlinger)
  • kompetente statslige og offentlige myndigheder (herunder uden for dit bopælsland) i hvert tilfælde for at overholde juridiske eller lovgivningsmæssige forpligtelser eller anmodninger eller med henblik på at indberette en faktisk eller formodet overtrædelse af gældende lov
  • andre tredjeparter, som vi mener er nødvendige eller hensigtsmæssige: (a) i henhold til gældende lovgivning; (b) for at håndhæve vores vilkår og betingelser; (c) for at beskytte vores eller en af vores tilknyttede virksomheders drift; (d) for at beskytte en persons rettigheder, privatlivets fred, sikkerhed eller ejendom; eller (e) at gøre det muligt for os at forfølge tilgængelige retsmidler eller begrænse de skadeserstatninger, vi måtte lide.

7. DINE VALG OG JURIDISKE RETTIGHEDER

Deltagelse i panelet er altid frivillig. Hvis din husstand ønsker at ophøre med at deltage i panelet, bedes du kontakte Nielsens panelsupport. Efter din husstands udtræden af panelet fortsætter vi med at behandle de oplysninger, vi indsamlede under din husstands deltagelse (yderligere oplysninger om vores praksis for opbevaring af data kan findes i afsnittet “Opbevaring af data” nedenfor).


I henhold til gældende lov kan du have rettigheder vedrørende vores behandling af dine personoplysninger,
herunder:

  • retten til at anmode om bekræftelse af, hvorvidt vi behandler personoplysninger om dig eller ej, og, hvor det er tilfældet, indsigt i de personoplysninger, vi opbevarer vedrørende dig, sammen med oplysninger om arten, behandlingen og videregivelsen af dine personoplysninger
  • retten til at anmode om, at vi retter unøjagtige eller opdaterer ufuldstændige personoplysninger om dig
  • retten til at gøre indsigelse mod vores behandling af dine personoplysninger, i særdeleshed når vi behandler dine personoplysninger på baggrund af vores legitime interesser
  • retten til at trække samtykke tilbage, som du har givet os til at behandle dine personoplysninger, hvis det er relevant (bemærk, at en sådan tilbagetrækning af samtykke ikke påvirker behandling, som allerede er sket)
  • retten til at anmode om, at bestemte oplysninger om dig slettes (bemærk, at denne ret ikke er absolut)
  • retten til at foreslå begrænsninger i vores behandling af dine personoplysninger (f.eks. hvis vi ikke har nogen juridisk ret til fortsat at anvende dem)
  • retten til at få visse personoplysninger overført til en anden dataansvarlig i et struktureret, almindeligt anvendt og maskinlæsbart format (i det omfang, det er relevant).


Hvis du er interesseret i at udøve nogen af de ovenfor beskrevne rettigheder, bedes du sende en anmodning her.
https://privacyportal-de.onetrust.com/webform/70b0083d-d519-4ad2-84ca-96b7c5f8e1a9/b9cecc91-803d-4b56-a0
67-460e8f5cca1d


Bemærk, at for at bevare nøjagtigheden af den viden, som vi leverer til vores kunder, og undgå potentiel ensidighed kan det i nogle tilfælde kræve ophør af din husstands deltagelse i panelet ved udøvelse af bestemte af de ovennævnte rettigheder.


Hvis du har spørgsmål eller betænkeligheder i forhold til vores behandling af dine personoplysninger, kan du kontakte vores EU-databeskyttelsesansvarlige ved hjælp af de kontaktoplysninger, der findes øverst i denne databeskyttelseserklæring.


Hvis du ønsker at indgive en klage til en databeskyttelsesmyndighed angående vores behandling af dine personoplysninger, finder du de aktuelle kontaktoplysninger for de nationale databeskyttelsesmyndigheder her. http://ec.europa.eu/newsroom/article29/item-detail.cfm?item_id=612080

8. BØRNS PRIVATLIV

Til vores forskning søger vi generelt at indsamle oplysninger om alle medlemmer i de husstande, der deltager i panelet, herunder eventuelle børn i husstanden. Som beskrevet i denne databeskyttelseserklæring indsamler vores målere og teknologi oplysninger om adfærd i forbindelse med at se på indhold og præferencer i din husstand, og det omfatter børn, som må anvende enhederne, som din husstand har godkendt til måling (f.eks.TV’er, tabletter, smartphones mv.). En forælder eller værge i hver husstand skal indgå aftale via panel- eller medlemskabsaftalen på vegne af hvert barn i husstanden, for at vi kan udføre denne måling.

Når børn anvender enheder, hvorfra streamingmeteret måler medieforbrug, anvendes der endvidere faste identifikatorer til at indsamle og spore data. Kun de enheder, som er registreret af teknikeren, når meteret installeres, eller hvad angår nye eller erstatningsenheder, bliver målt på Nielsens portal for paneldeltagere, og en forælder eller værge skal registrere (eller godkende registreringen af) alle enheder på vegne af et barn. Alle bestemmelser i denne databeskyttelseserklæring gælder for oplysninger om børn i alle aldre (indtil 18 år), såfremt indsamling af oplysninger om dem er blevet godkendt af en forælder eller værge. For flere oplysninger om vores indsamling og brugerpraksis for alle paneldeltagere bedes du gennemgå de øvrige afsnit af databeskyttelseserklæringen.

9. DATASIKKERHED OG OVERFØRSEL AF PERSONOPLYSNINGER

Nielsen opretholder en global datasikkerhedsorganisation og opretholder rimelige organisatoriske, tekniske og administrative foranstaltninger, som er beregnet på at beskytte alle oplysninger, som vi har kontrol over.


Vi kan behandle og opbevare dine personoplysninger i dit hjemland, og/eller vi kan overføre disse oplysninger uden for Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde til et land, hvor vi har faciliteter, eller hvor vi hyrer serviceudbydere og behandlere, herunder USA og Indien. Databeskyttelseslovgivningen i andre lande kan være forskellig fra lovgivningen i dit hjemland. Når vi overfører oplysninger uden for Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde, sikrer vi, at vi gør dette i overensstemmelse med gældende love.

10. OPBEVARING AF DATA

Vi opbevarer dine oplysninger, så længe der er behov for dem til de formål, der er beskrevet i denne databeskyttelseserklæring, og i overensstemmelse med gældende lovgivning. Når din husstand ikke længere deltager i panelet, fortsætter vi med at anvende dine demografiske oplysninger samt adfærdsmæssige data og præferencedata, som vi har indsamlet eller indhentet om dig, til historisk og statistisk forskning, men disse oplysninger opbevares adskilt fra oplysninger, der kan anvendes til at identificere dig, og adgang til dem er
strengt begrænset inden for Nielsen. Alle oplysninger afidentificeres permanent, når vi ikke længere har behov for at identificere dig til administration af panelet, revision, juridisk, til forebyggelse af svig eller relaterede formål.

11. OPDATERINGER TIL DENNE DATABESKYTTELSESERKLÆRING

Ændringer i teknologi, markedsstandarder eller vores produkter og tjenester kan fordre, at vi foretager ændringer i denne databeskyttelseserklæring. Bemærk “Ikrafttrædelsesdato” i starten af denne databeskyttelseserklæring for at se, hvornår den sidst blev revideret. Hvis der er planer om at foretage en væsentlig ændring af måden, hvorpå vi anvender dine personoplysninger (dvs. en ændring i måden, vi benytter dine personoplysninger på, som kan få dig til at genoverveje din deltagelse i panelet), giver vi dig og din husstand et varsel på minimum 30 kalenderdage, før vi indfører ændringen, og giver hermed dig og din husstand tid til at forlade panelet. Din husstands fortsatte deltagelse i panelet efter ikrafttrædelsesdatoen for ændringer i denne databeskyttelseserklæring udgør din accept af alle ændringerne.

Denne databeskyttelseserklæring erstatter alle andre erklæringer, det være sig skriftlige eller mundtlige, som er fremsat over for dig om vores praksis angående Nielsens indsamling og brug af personoplysninger om dig i forbindelse med din husstands deltagelse i panelet.

TAK – VI SÆTTER STOR PRIS PÅ DIN DELTAGELSE!

Nielsen Holdings plc (NYSE: NLSN) er et globalt måle- og dataanalyseselskab, der stiller den mest komplette og pålidelige visning til rådighed for forbrugere og markeder over hele verden. Selskabets tilgang forener navnebeskyttede Nielsen-data med andre datakilder for at hjælpe kunder i hele verden med at forstå, hvad der sker i dag, hvad der sker i fremtiden, og hvordan man bedst handler i forhold til den viden. For yderligere oplysninger henviser vi til www.nielsen.com.