Legal

KARİYER DEPARTMANI GİZLİLİK BİLDİRİMİ

Geçerlilik Tarihi: TEMMUZ 2019

THE NIELSEN COMPANY

Bildirim – Başvuru Sahibi Verilerinin Yönetilmesi

Lütfen bu Bildirimi dikkatli bir şekilde okuyun. Bu web sitesinde başvuru sahibi bilgileri göndererek Nielsen’ın Başvuru Sahibi Verilerini aşağıda açıklandığı şekilde toplamasını ve kullanmasını kabul edersiniz. Başvurunuzla bağlantılı olarak sizden veya başkalarından aldığımız veriler bu Gizlilik Bildirimi’nde “Başvuru Sahibi Verileri” olarak adlandırılır. Başvuru Sahibi Verileri, kimliği tanımlanmış veya tanımlanabilir bir kişi ile ilgili herhangi bir bilgi anlamına gelen Kişisel Verileri içerebilir.

  1. The Nielsen Company Hakkında. Nielsen Holdings plc (NYSE: NLSN), dünya genelinde tüketiciler ve pazarlar ile ilgili mevcut en eksiksiz ve güvenilir görüşü sağlayan küresel bir ölçüm ve veri analizi şirketidir. Yaklaşımımız, tüm dünyadaki müşterilerin mevcut durumdaki ve gelecekteki gelişmelerin neler olduğunu ve bu bilgilere dayalı olarak alınacak en iyi aksiyonu anlamalarına yardımcı olacak diğer veri kaynaklarından alınan veriler ile özel Nielsen verilerinin bir bütününden oluşur. 90 yılı aşkın bir süredir Nielsen, bilimsel titizlik ve yeniliğe dayalı veriler ve analizler sunmakta, medya, reklam, perakende ve hızlı tüketim malları sektörlerinin karşılaştığı en önemli soruları yanıtlamanın sürekli yeni yollarını bulmaktadır. Bir S&P 500 şirketi olan Nielsen, dünya nüfusunun %90’ından fazlasını kapsayan 100’ü aşkın ülkede faaliyet göstermektedir. Daha fazla bilgi için www.nielsen.com adresini ziyaret edin. İnsan Kaynakları Departmanına ulaşmak için talentacquisition@nielsen.com adresine e-posta gönderebilirsiniz.
  2. Veri Denetçileri. Bu Gizlilik Bildirimi’nde açıklanan uygulamalar, Nielsen’ın grup şirketleri tarafından yürütülür. Bu site ve uygulamanız ile bağlantılı olarak bizim işlediğimiz veya sizin sağladığınız Kişisel Verilerin denetçisi olarak, gizliliğinizi korumayı taahhüt ederiz. Nielsen’ın şirketler grubunun bir listesine buradan ulaşabilirsiniz. Bir veri denetçisi olarak Nielsen hakkında herhangi bir sorunuz varsa lütfen aşağıdaki “Bize Ulaşın” bölümünde belirtildiği şekilde bizimle iletişime geçin.
  3. Veri toplama. Başvurunuzun ve ilgili Başvuru Sahibi Verilerinin gönderilmesi tamamen isteğe bağlıdır. Başvuru süreci kapsamında, Nielsen sizin hakkınızda şu verileri toplayabilir:
    • Gönderdiğiniz veriler. Başvuru süreci kapsamında, başlangıçta veya size bir iş teklifi sunduktan sonra, adınız, adresiniz, telefon numaranız, e-posta adresiniz, doğum tarihiniz, sosyal güvenlik veya başka ulusal kimlik numaranız, cinsiyetiniz, mevcut mesleğiniz, geliriniz, eğitim geçmişiniz hakkında ayrıntılar ve özgeçmişiniz ya da CV’niz gibi işle ilgili belgelerde yer alan başka veriler gönderebilirsiniz.
    • Üçüncü taraf kaynaklardan veriler.
      • Nielsen, başvurunuzu değerlendirmesi veya bir iş teklifi sunması halinde doğrudan sizden ya da üçüncü taraflardan (ör. yasaların izin verdiği durumlarda geçmiş araştırmaları aracılığıyla) belirli ek veriler toplayabilir. Bazı ülkelerde, bir teklif sonuçlandırılmadan önce geçmiş araştırması talep edilir. Geçerli yasalara uygun olarak, geçmiş araştırması için ayrıca onayınız istenir.
      • Nielsen eğitim/mezuniyet doğrulaması ve referans kontrolleri gerçekleştirebilir ancak eski işverenleri yalnızca sizin onayınız ile arar. Bu kontroller, yalnızca eğitim bilgileri ve mesleki bilgiler ile sınırlıdır.
      • Nielsen ayrıca herkese açık olan profillerden sosyal medya kontrolleri yapabilir ancak bunu, değerlendirildiğiniz işin yerine getirilmesiyle ilgili bilgiler ile sınırlandırır.
    • Otomatik olarak toplanan veriler. Sitemizi kullandığınızda cihazınız hakkında İnternet Protokolü adresi, tarayıcı türü, siteyi ziyaret tarih ve saati ve bu siteye gelmeden önce ziyaret ettiğiniz bir önceki web sayfası dahil olmak üzere cihazınız hakkında otomatik bilgiler toplarız.
    • Çerezler aracılığıyla toplanan veriler. Çevrimiçi iş başvurusu araçlarımızı kullanmanızı kolaylaştırmak için çerez teknolojisi kullanabiliriz. Bu sitedeki çerezler, yalnızca çevrimiçi deneyiminizi kolaylaştırmak içindir ve işle ilgili kararlar almak için kullanılmaz. İnternet tarayıcısı ayarlarınızı değiştirerek çerezlerimizi kabul etmemeyi seçebilirsiniz ancak bu, çevrimiçi iş başvurusu araçlarımızı kullanmanızı aksatabilir veya engelleyebilir.
  4. Başvurunuz kapsamında, başvurduğunuz rol için niteliklerinizi değerlendirebilmek amacıyla ek değerlendirme aktivitelerine katılmanızı isteyebiliriz. Aday inceleme ve seçme sürecimizi tamamlama amacıyla oyun tabanlı yaklaşımlarından yararlanmak üzere özellikle Pymetrics adlı bir üçüncü taraf ile iş birliği geliştirdik. Pymetrics’in Nielsen ile paylaştığı bilgiler Başvuru Sahibi Verileri olarak kabul edilir ve Nielsen tarafından bu Gizlilik Bildirimi’ne uygun şekilde ele alınır. Lütfen Pymetrics’in veri işleme uygulamalarını anlamak için onların gizlilik bildirimini de inceleyin. Pymetrics ve bu bilgilerin başvurunuz kapsamında nasıl kullanıldığı hakkında sorularınız varsa lütfen talentacquisition@nielsen.com adresinden bizimle iletişime geçin.
  5. Başvuru Sahibi Verilerinin Kullanılması. Nielsen, Başvuru Sahibi Verilerini başvurunuzu değerlendirmek, Nielsen’ın personel ihtiyaçlarını ve uygulamalarını anlamak veya Nielsen işe alım süreci ve çalışan yönetimini etkili bir şekilde yönetmek amacıyla sizinle yazılı olarak, telefonla veya e-posta aracılığıyla iletişim kurmak için kullanabilir. Başvuru Sahibi Verilerini, bu Bildirim’in “Veri Toplama” bölümünde belirtilen diğer kaynakların araştırma araçları ve verileri ile birleştirebiliriz.
  6. İşlemenin Yasal Dayanağı – Avrupa Ekonomik Alanı’nda (EEA) İkamet Edenler. Yargı bölgenize bağlı olarak yerel yasalar, bu site ile bağlantılı olarak hakkınızda topladığımız Kişisel Verileri işlemek için bir yasal dayanak belirtmemizi gerektirebilir. Gönderdiğiniz bilgiler, meşru menfaatlerimize veya belirli üçüncü tarafların meşru menfaatlerine dayalı olarak iş başvurunuz kapsamında işlenir ancak bu işleme, haklarınızın ve özgürlüklerinizin önüne geçmez. Kişisel verilerinizi özellikle iş başvurusu sürecini yürütmek ve ayrıca bu sitenin etkili ve yasal bir şekilde faaliyet göstermesi amacıyla meşru bir menfaate dayalı olarak işleriz. Başka meşru menfaatlerimiz olabilir; bu durumda, bu menfaatlerin neler olduğunu uygun bir zamanda açıklarız. Bir hesap oluşturduğunuzda, Nielsen’ın bu Bildirim’de açıklanan amaçlar için Kişisel Verilerinizi işlemesini kabul edersiniz.  Sizinle ilgili herhangi bir hassas kişisel veri işlememiz halinde, bunu yalnızca: (a) bilgiyi işlemek için bize açıkça onay vermiş olmanız; (b) işlemenin yasal hak taleplerinin oluşturulması, kullanılması veya savunulması için gerekli olması veya (c) bilgileri belirgin şekilde herkese açık hale getirmiş olmanız durumunda yaparız. Onayınızı almamız gereken durumlarda, Kişisel Verilerinizi işleme amaçları ve kapsamı hakkında size bildirimde bulunuruz ve açık onayınızın yasal temeline dayalı olarak Kişisel Verilerinizi işleriz.
    • İşlemenin Yasal Dayanağı – Türkiye’de İkamet Edenler. Bu site ile bağlantılı olarak hakkınızda topladığımız Kişisel Verileri işlemenin yasal dayanağı, söz konusu işlemenin haklarınızın ve özgürlüklerinizin önüne geçmemesi, işleme faaliyetinin bir iş sözleşmesi hazırlamak ve imzalamak için gerekli olması ve söz konusu işlemenin yasal yükümlülüklerimize uymak için gerekli olması koşuluyla, bu işleme faaliyetlerinin gerekçelerinin meşru menfaatlerimiz için gerekli olmasıdır. Kişisel verilerinizi özellikle iş başvurusu sürecini yürütmek ve ayrıca bu sitenin etkili ve yasal bir şekilde faaliyet göstermesi amacıyla meşru bir menfaate dayalı olarak işleriz. Başka meşru menfaatlerimiz olabilir; bu durumda, bu menfaatlerin neler olduğunu uygun bir zamanda açıklarız. Ayrıca, bu Bildirim’de belirtildiği gibi, iş başvurusu sürecinde çeşitli amaçlarla kişisel verilerinizin işlenmesini veya hassas nitelikteki kişisel verilerinizin işlenmesini gerektiren bazı prosedürleri gerçekleştirebilmek için açık onayınızı almamız gereken durumlar olabilir. Bu tür durumlarda, öncelikle Kişisel Verilerinizin işlenme amaçları ve kapsamı hakkında bildirim aldıktan sonra gerekli onayı sağlamanız halinde kişisel verilerinizi açık onayınızın yasal temeline dayalı olarak da işleriz.
    • Kişisel verilerinizi toplama ve kullanmaya ilişkin yasal dayanağımız hakkında herhangi bir sorunuz veya endişeniz varsa lütfen privacy.department@nielsen.com adresinden bizimle iletişime geçin.
  7. Kişisel Verilere Erişim Hakkı. Success Factors üzerinde oturum açarak ve verilerinizi güncelleyerek Başvuru Sahibi Verilerinize istediğiniz zaman erişebilir ve bunları düzeltebilirsiniz. Bir ön iş teklifi aldıysanız verilerinizi doğrulamak, varsa geçmiş araştırmasına onay vermek ve gizlilik mektubunu elektronik olarak imzalamak için oturum açabilirsiniz. Hakkınızda sakladığımız bilgileri görmeyi talep etmek, bunların düzeltilmesini veya güncellenmesini talep etmek, bunların sunulduğu tarafların ayrıntılarını talep etmek veya verilerinizi işlememiz için vermiş olduğunuz onayı geri çekmek için istediğiniz zaman Nielsen ile iletişime geçebilirsiniz. Lütfen aşağıda “Bize Ulaşın” bölümünde açıklandığı şekilde bizimle iletişime geçin veya talentacquisition@nielsen.com adresinden Nielsen İnsan Hakları Departmanına e-posta gönderin.  Yaşadığınız ülkeye bağlı olarak, hakkınızda sakladığımız kişisel verilere ilişkin belirli ek haklara sahip olabilirsiniz. Kişisel Verilerinizi incelemek, düzeltmek, güncellemek, silmek veya Kişisel Verilerinizi kullanmamızı başka bir şekilde sınırlandırmak, Kişisel Verilerinizi işlememiz için bize vermiş olduğunuz herhangi bir onayı (varsa) geri çekmek istiyorsanız veya başvuru sürecinde toplanan Kişisel Verilerinizi nasıl kullandığımız ile ilgili başka sorularınız varsa lütfen bize ulaşın. Bizimle yukarıda açıklandığı şekilde iletişime geçmeniz halinde talebinizi yerine getirmek amacıyla sizinle ilgili tüm verileri belirlemek için her türlü makul çabayı sarf edeceğiz.
    • Veri Öznesi Hakları – Türkiye’de İkamet Edenler. Türkiye’de ikamet eden bir veri öznesi olarak, yukarıda belirtilen haklara ilaveten, 6698 Sayılı Türk Veri Koruma Kanunu kapsamında verilmiş olan kişisel verilerinize ilişkin tüm haklar şu şekildedir: 
      • Kişisel Verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme,
      • Kişisel Verilerinizin işlenmesi ile ilgili bilgi isteme,
      • Kişisel Verilerinizin işlenme amacını ve verilerin belirtilen amaç için kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
      • Yurt içinde veya yurt dışında verilerinizin aktarıldığı üçüncü tarafları öğrenme,
      • Eksik veya yanlış işlenen işlenmiş Kişisel Verilerin düzeltilmesini talep etme,
      • İşleme amacının artık mevcut olmadığı durumlarda Kişisel Verilerinizin silinmesini veya imha edilmesini talep etme,
      • İlgili yasalar uyarınca gerçekleştirilen düzeltme, silme veya imha işleminin Kişisel Verilerin aktarılmış olduğu üçüncü taraflara bildirilmesini talep etme,
      • Yalnızca otomatik araçlarla Kişisel Verilerinizin analiz edilmesi sonucunda alınan ve sizi olumsuz etkileyen bir karara itiraz etme,
      • Kişisel Verilerinizin yasalara uygun olmayan bir şekilde işlenmesi sonucunda maruz kaldığınız hasarların tazmin edilmesini talep etme.
    • Kişisel Verilerinizi nasıl kullandığınız hakkında başka sorunuz varsa veya haklarınızdan herhangi birine ilişkin olarak başvuruda bulunmak istiyorsanız lütfen tr.kvkk@nielsen.com adresinden bizimle iletişime geçin. Bizimle yukarıda açıklandığı şekilde iletişime geçmeniz halinde talebinizi yerine getirmek amacıyla sizinle ilgili tüm verileri belirlemek için her türlü makul çabayı sarf edeceğiz.
  8. Başvuru Sahibi verilerini ne zaman paylaşırız?
    • Nielsen şirketler grubu dahilinde. Yukarıda açıklanan amaçları gerçekleştirmek için ve uluslararası olarak faaliyet gösteren daha büyük bir şirketler grubunun bir parçası olduğumuzdan, Başvuru Sahibi Verilerini zaman zaman Nielsen şirketler grubuna sunabiliriz.
    • Nielsen çalışanları veya personel alım görevlileri. Başvuru Sahibi Verileri temel olarak (ancak istisnasız olarak değil) Nielsen İnsan Kaynakları Departmanı personeli tarafından kontrol edilir ve elektronik olarak ya da basılı kopya halinde saklanabilir. Üst düzey yönetim veya dış işe alım hizmeti sağlayıcıları gibi, işe alım veya bilgi yönetimine katılan başka çalışanlar da Başvuru Sahibi Verilerinin bir kısmına ya da tamamına erişim sahibi olabilir.
    • Üçüncü Taraf Hizmet Sağlayıcılar ile. Başvuru Sahibi Verilerini bize web sitesi barındırma, veri analizi, altyapı, IT hizmetleri, müşteri hizmetleri, e-posta teslimatı ve denetim gibi (bunlarla sınırlı olmamak üzere) hizmetler sunan üçüncü taraflar ile paylaşırız. Bu site, SAP Success Factors tarafından barındırılmaktadır. Success Factors, Nielsen adına SAP tarafından işletilen bir insan kaynakları işe alım yazılımı programıdır. Çalışanlar bir profil oluşturabilir, özgeçmişlerini ve başvurularını Success Factors’ın yazılımı aracılığıyla Nielsen’ın değerlendirmesi için gönderebilirler. Dolayısıyla, SAP Success Factors Başvuru Sahibi Verilerini ve başvurunuz kapsamında sağladığınız diğer bilgileri işe alım sürecinde Nielsen’a yardımcı olmak için işler.
    • Kanunların veya düzenleyici makamların gerektirdiği şekilde. Başvuru Sahibi Verilerini muhtelif zamanlarda hukuki ve düzenleyici makamlara (iş gücü ve vergi makamları gibi), muhasebecilerimize, denetçilerimize, avukatlarımıza ve başka dış profesyonel uzmanlara ve bize ürün veya hizmet sunan taraflara (IT sistemi sağlayıcıları ve insan kaynakları danışmanları gibi) sunabiliriz. Başvuru Sahibi Verilerini ayrıca yasaların gerektirdiği durumlarda veya yasal haklarımızı kullanabilmemiz veya yasa dışı faaliyetlere karşı önlem alabilmemiz ya da herhangi bir kişinin güvenliğini korumak amacıyla herhangi bir üçüncü tarafa açıklayabiliriz.
    • Bir şirket birleşmesi, satışı veya varlık devri kapsamında. Şirketimizin tamamının veya bir kısmının başka bir şirkete satılması, başka bir şirketle birleşmesi veya başka bir şirkete devredilmesi halinde Başvuru Sahibi Verileri, anlaşmanın bir parçası olarak söz konusu şirkete aktarılabilir.
  9. Başvuru Sahibi Verilerinin Saklanması. Başvuru Sahibi Verilerini, bu Gizlilik Bildirimi’nde belirtilen amaçlar (becerilerinizin Nielsen dahilinde başka fırsatlar için uygun olup olmadığını değerlendirme amacı dahil) için gerekli olan süre boyunca saklayabiliriz. Hiçbir durumda Başvuru Sahibi Verilerinizi toplandığı tarihten itibaren yerel yasalarca izin verilen süreden daha uzun süre saklamayız, ancak Nielsen çalışanı olarak işe alınmanız halinde farklı bir saklama süresi geçerli olabilir. Özel olarak Başvuru Sahibi Verileri olarak tanımlanmış olmayan kayıtların (ör. alınan veya gönderilen e-postaların e-posta sunucusu kayıtları) farklı bir saklama süresi olabilir.
  10. Başvuru Sahibi Verilerinin Güvenliği. Kontrolümüz altındaki Başvuru Sahibi Verilerini korumak için tasarlanmış makul organizasyonel, teknik ve idari güvenlik önlemleri uygulanmaktadır. İnternet üzerinden veri aktarımının veya veri depolamanın yüzde 100 güvenli olacağı ne yazık ki garanti edilemez. Hakkınızda sakladığımız herhangi bir verinin güvenliğinin tehlikeye girdiğini düşünüyorsanız lütfen “Bize Ulaşın” bölümünden uygun şekilde iletişime geçerek problemi bize bildirin.
  11. Sınır Ötesi Aktarımlar. Sağladığınız bilgiler veya bu site aracılığıyla topladığımız veriler bizim, Nielsen şirketler grubunun veya hizmet sağlayıcılarımızın faaliyet gösterdiği ve/veya tesise sahip olduğu herhangi bir ülkede saklanabilir ve işlenebilir. Dolayısıyla, Kişisel Verileriniz, sizin ülkenizde yürürlükte olan yasalarla benzer veri koruma ya da gizlilik yasaları olmayan ülkelere veya bölgelere aktarılabilir. Bu tür durumlarda, kişisel verilerinizi korumak için yeterli güvenlik önlemlerinin uygulanmasını sağlayacağız. Bu aktarımlar ve bu aktarımları kolaylaştırmak için kullandığımız güvenlik önlemleri hakkında daha fazla ayrıntı için lütfen bizimle iletişime geçin.
  12. Çocuklar. Bu site 13 yaşından küçük çocuklar için tasarlanmamış veya 13 yaşından küçük çocukları kasıtlı olarak hedeflememekte olup 13 yaşından küçük hiç kimse hakkında başvuru Kişisel Verilerini bilerek toplamayız. Bir çocuk ile ilgili Kişisel Veri topladığımızı fark edersek silmek için makul adımlar atarız.
  13. Kariyer Departmanı Gizlilik Bildirimi Güncellemeleri. Bu Kariyer Departmanı Gizlilik Bildirimi, daha önce Nielsen’ın Başvuru Sahibi Verilerini toplaması ve kullanımı ile ilgili olarak size yapılmış olan her türlü beyanın yerine geçmekte ve bunları geçersiz kılmaktadır. Geçerli yasaların izin verdiği ölçüde, Kariyer Departmanı Gizlilik Bildirimi’ni ve Başvuru Sahibi Verilerini yönetme uygulamalarımızı güncelleme ve bunda önemli değişiklikler yapma hakkınız saklıdır. Bu Kariyer Departmanı Gizlilik Bildirimi’nin yürürlükteki güncel versiyonunu istediğiniz zaman bu siteden çevrimiçi olarak görüntüleyebilir veya talentacquisition@nielsen.com adresinden İnsan Kaynakları Departmanı temsilcisi ile iletişime geçerek bir kopyasını talep edebilirsiniz.

Bize Ulaşın. Bu Gizlilik Bildirimi hakkında herhangi bir yorumunuz veya sorunuz varsa lütfen privacy.department@nielsen.com adresinden bizimle iletişime geçin. Ayrıca aşağıdaki adreslerden de bize mektup gönderebilirsiniz:

AB Ülkelerinden:
İlgili: Hukuk Departmanı
Nielsen
Nielsen House
Oxford Business Park South
John Smith Drive
Oxford OX4 2WB
BK

Diğer Ülkelerden:
İlgili: Hukuk Departmanı
Nielsen
85 Broad Street
New York, NY 10004
ABD

{“order”:0,”name”:”reference”,”attributes”:{“path”:”/content/corporate/tr/tr/privacy-statement/jcr:content/col2/linkarea_8d93″,”sling:resourceType”:”foundation/components/reference”},”children”:null}