Legal

Nielsen Başvuru Sahibi Gizlilik Bildirimi

Yürürlük Tarihi: Eylül 2020

Lütfen bu Bildirimi dikkatli bir şekilde okuyun. Bu web sitesinde başvuru bilgileri göndererek Nielsen’ın Başvuru Sahibi Verilerini aşağıda açıklanan şekilde toplamasını ve kullanmasını kabul edersiniz. Başvurunuzla bağlantılı olarak sizden veya başkalarından aldığımız veriler, bu Gizlilik Bildirimi’nde “Başvuru Sahibi Verileri” olarak adlandırılır. Başvuru Sahibi Verileri, kimliği tanımlanmış veya tanımlanabilir bir kişi ile ilgili herhangi bir bilgi anlamına gelen Kişisel Verileri içerebilir.

  1. The Nielsen Company Hakkında. Nielsen Holdings plc (NYSE: NLSN), dünya genelinde tüketiciler ve pazarlar ile ilgili mevcut en eksiksiz ve güvenilir görüşü sağlayan küresel bir ölçüm ve veri analizi şirketidir. Yaklaşımımız, tüm dünyadaki müşterilerin mevcut durumdaki ve gelecekteki gelişmelerin neler olduğunu ve bu bilgilere dayalı olarak alınacak en iyi aksiyonu anlamalarına yardımcı olacak diğer veri kaynaklarından alınan veriler ile özel Nielsen verilerinin bir bütününden oluşur. 90 yılı aşkın bir süredir Nielsen, bilimsel titizliğe ve yeniliğe dayalı veriler ve analizler sunmakta; medya ve reklam sektörlerinin karşılaştığı en önemli soruları yanıtlamanın yeni yollarını sürekli olarak geliştirmektedir. Daha fazla bilgi için www.nielsen.com adresini ziyaret edin.
  2. Veri Denetçileri. Bu Gizlilik Bildirimi’nde açıklanan uygulamalar, Nielsen’ın şirketler grubu tarafından yürütülür. Bu site ve uygulamanız ile bağlantılı olarak bizim işlediğimiz veya sizin sağladığınız Kişisel Verilerin denetçisi olarak, gizliliğinizi korumayı taahhüt ederiz. Nielsen’ın şirketler grubunun bir listesine buradan ulaşabilirsiniz. Bir veri denetçisi olarak Nielsen hakkında herhangi bir sorunuz varsa lütfen aşağıdaki “Bize Ulaşın” bölümünde belirtildiği şekilde bizimle iletişime geçin.
  3. Veri toplama. Başvurunuzun ve ilgili Başvuru Sahibi Verilerinin gönderilmesi tamamen isteğe bağlıdır. Başvuru süreci kapsamında, Nielsen sizin hakkınızda şu verileri toplayabilir:
    • Gönderdiğiniz veriler. Başvuru süreci kapsamında, başlangıçta veya biz size bir iş teklifi sunduktan sonra; adınız, adresiniz, telefon numaranız, e-posta adresiniz, doğum tarihiniz, sosyal güvenlik veya başka ulusal kimlik numaranız, cinsiyetiniz, mevcut mesleğiniz, geliriniz, eğitim geçmişiniz hakkında ayrıntılar ve özgeçmişiniz ya da CV’niz gibi işle ilgili belgelerde yer alan başka veriler gönderebilirsiniz.
    • Üçüncü taraf kaynaklardan veriler.
      • Nielsen, başvurunuzu değerlendirmesi veya bir iş teklifi sunması halinde doğrudan sizden ya da üçüncü taraflardan (ör. yasaların izin verdiği durumlarda geçmiş araştırmaları aracılığıyla) belirli ek veriler toplayabilir. Bazı ülkelerde, bir teklif sonuçlandırılmadan önce geçmiş araştırması talep edilir. Geçerli yasalara uygun olarak, geçmiş araştırması için ayrıca onayınız istenir.
      • Nielsen eğitim/mezuniyet doğrulaması ve referans kontrolleri gerçekleştirebilir ancak eski işverenleri yalnızca sizin onayınız ile arar. Bu kontroller, yalnızca eğitim bilgileri ve mesleki bilgiler ile sınırlıdır.
      • Nielsen ayrıca herkese açık olan profillerden sosyal medya kontrolleri yapabilir ancak bunu, değerlendirildiğiniz işin yerine getirilmesiyle ilgili bilgiler ile sınırlandırır.
    • Otomatik olarak toplanan veriler. Sitemizi kullandığınızda cihazınız hakkında İnternet Protokolü adresi, tarayıcı türü, siteyi ziyaret tarih ve saati ve bu siteye gelmeden önce ziyaret ettiğiniz bir önceki web sayfası dahil olmak üzere cihazınız hakkında otomatik bilgiler toplarız.
    • Çerezler aracılığıyla toplanan veriler. Çevrimiçi iş başvurusu araçlarımızı kullanmanızı kolaylaştırmak için çerez teknolojisi kullanabiliriz. Bu sitedeki çerezler, yalnızca çevrimiçi deneyiminizi kolaylaştırmak içindir ve işle ilgili kararlar almak için kullanılmaz. İnternet tarayıcısı ayarlarınızı değiştirerek çerezlerimizi kabul etmemeyi seçebilirsiniz ancak bu, çevrimiçi iş başvurusu araçlarımızı kullanmanızı aksatabilir veya engelleyebilir.
  4. Başvurunuz kapsamında, başvurduğunuz rol için niteliklerinizi değerlendirebilmek amacıyla ek değerlendirme aktivitelerine katılmanızı isteyebiliriz.  İşe alım sürecinin parçası olarak hizmetlerine eriştiğiniz zaman hizmet sağlayıcılarımızın Nielsen ile paylaştığı bilgiler, Başvuru Sahibi Verileri olarak kabul edilecektir ve Nielsen tarafından bu Gizlilik Bildirimi’ne uygun olarak işlenecektir. Lütfen hizmet sağlayıcılarımızın veri işleme uygulamalarını anlamak için onların Gizlilik Bildirimlerini de inceleyin.
  5. Başvuru Sahibi Verilerinin Kullanılması. Nielsen, Başvuru Sahibi Verilerini başvurunuzu değerlendirmek, Nielsen’ın personel ihtiyaçlarını ve uygulamalarını anlamak veya Nielsen işe alım süreci ve çalışan yönetimini etkili bir şekilde yönetmek amacıyla sizinle yazılı olarak, telefonla veya e-posta aracılığıyla iletişim kurmak için kullanabilir. Başvuru Sahibi Verilerini, bu Bildirim’in “Veri Toplama” bölümünde belirtilen diğer kaynakların araştırma araçları ve verileri ile birleştirebiliriz.
  6. İşlemenin Yasal Dayanağı – Avrupa Ekonomik Alanı’nda (EEA) İkamet Edenler. Yargı bölgenize bağlı olarak yerel yasalar, bu site ile bağlantılı olarak hakkınızda topladığımız Kişisel Verileri işlemek için bir yasal dayanak belirtmemizi gerektirebilir. İş başvurunuzun parçası olarak gönderdiğiniz bilgileri, hak ve özgürlüklerinizin önüne geçmemesi şartıyla, meşru menfaatlerimize veya belirli üçüncü tarafların meşru menfaatlerine dayalı olarak işleriz. Kişisel verilerinizi özellikle iş başvurusu sürecini yürütmek ve ayrıca bu sitenin etkili ve yasal bir şekilde faaliyet göstermesi amacıyla meşru bir menfaate dayalı olarak işleriz. Başka meşru menfaatlerimiz olabilir; bu durumda, bu menfaatlerin neler olduğunu uygun bir zamanda açıklarız. Bir hesap oluşturduğunuzda, Nielsen’ın bu Bildirim’de açıklanan amaçlar için Kişisel Verilerinizi işlemesini kabul edersiniz.  Sizinle ilgili herhangi bir hassas kişisel veriyi işlememiz halinde, bunu yalnızca: (a) bilgiyi işlemek için bize açıkça onay vermiş olmanız; (b) işlemenin yasal hak taleplerinin oluşturulması, kullanılması veya savunulması için gerekli olması veya (c) bilgileri belirgin şekilde herkese açık hale getirmiş olmanız durumunda yaparız. Onayınızı almamız gereken durumlarda, Kişisel Verilerinizi işleme amaçları ve kapsamı hakkında size bildirimde bulunuruz ve açık onayınızın yasal temeline dayalı olarak Kişisel Verilerinizi işleriz.
    • İşlemenin Yasal Dayanağı – Türkiye’de İkamet Edenler. Bu site ile bağlantılı olarak hakkınızda topladığımız Kişisel Verileri işlemenin yasal dayanağı, söz konusu işlemenin haklarınızın ve özgürlüklerinizin önüne geçmemesi, işleme faaliyetinin bir iş sözleşmesi hazırlamak ve imzalamak için gerekli olması ve söz konusu işlemenin yasal yükümlülüklerimize uymak için gerekli olması koşuluyla, bu işleme faaliyetlerinin gerekçelerinin meşru menfaatlerimiz için gerekli olmasıdır. Kişisel verilerinizi özellikle iş başvurusu sürecini yürütmek ve ayrıca bu sitenin etkili ve yasal bir şekilde faaliyet göstermesi amacıyla meşru bir menfaate dayalı olarak işleriz. Başka meşru menfaatlerimiz olabilir; bu durumda, bu menfaatlerin neler olduğunu uygun bir zamanda açıklarız. Ayrıca, bu Bildirim’de belirtildiği gibi, iş başvurusu sürecinde çeşitli amaçlarla kişisel verilerinizin işlenmesini veya hassas nitelikteki kişisel verilerinizin işlenmesini gerektiren bazı prosedürleri gerçekleştirebilmek için açık onayınızı almamız gereken durumlar olabilir. Bu tür durumlarda, öncelikle Kişisel Verilerinizin işlenme amaçları ve kapsamı hakkında bildirim aldıktan sonra gerekli onayı sağlamanız halinde kişisel verilerinizi açık onayınızın yasal temeline dayalı olarak da işleriz.
    • Kişisel verilerinizi toplama ve kullanmaya ilişkin yasal dayanağımız hakkında herhangi bir sorunuz veya endişeniz varsa lütfen privacy.department@nielsen.com adresinden bizimle iletişime geçin.
  7. Kişisel Verilere Erişim Hakkı. İşe alım platformumuzda oturum açarak ve verilerinizi güncelleyerek Başvuru Sahibi Verilerinize istediğiniz zaman erişebilir ve bunları düzeltebilirsiniz. Hakkınızda sakladığımız bilgileri görmeyi talep etmek, bunların düzeltilmesini veya güncellenmesini talep etmek, bunların sunulduğu tarafların ayrıntılarını talep etmek veya verilerinizi işlememiz için vermiş olduğunuz onayı geri çekmek için istediğiniz zaman Nielsen ile iletişime geçebilirsiniz. Ülkenize bağlı olarak, sizinle ilgili sakladığımız kişisel verilere ilişkin belirli ek haklarınız olabilir. Kişisel Verilerinizi incelemek, düzeltmek, güncellemek, silmek veya Kişisel Verilerinizi kullanmamızı başka bir şekilde sınırlandırmak, Kişisel Verilerinizi işlememiz için bize vermiş olduğunuz herhangi bir onayı (varsa) geri çekmek istiyorsanız veya başvuru sürecinde toplanan Kişisel Verilerinizi nasıl kullandığımız ile ilgili başka sorularınız varsa lütfen bize ulaşın. Bizimle yukarıda açıklandığı şekilde iletişime geçmeniz halinde talebinizi yerine getirmek amacıyla sizinle ilgili tüm verileri belirlemek için her türlü makul çabayı sarf edeceğiz.  AEA’da ikamet ediyorsanız ve Nielsen’ın gizlilik yasalarına ya da bu Bildirim’in şartlarına uymadığına inanıyorsanız privacy.department@Nielsen.com adresine e-posta göndererek Nielsen’ın Veri Koruma Sorumlusu’na veya uygun Veri Koruma Yetkilisi’ne (“VKY”) şikayette bulunabilirsiniz. İkamet ettiğiniz ülkedeki VKY’nin iletişim bilgilerini burada bulabilirsiniz.
    • Veri Öznesi Hakları – Türkiye’de İkamet Edenler. Türkiye’de ikamet eden bir veri öznesi olarak, yukarıda belirtilen haklara ilaveten, 6698 Sayılı Türk Veri Koruma Kanunu kapsamında verilmiş olan kişisel verilerinize ilişkin tüm haklar şu şekildedir: 
      • Kişisel Verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme
      • Kişisel Verilerinizin işlenmesi ile ilgili bilgi isteme,
      • Kişisel Verilerinizin işlenme amacını ve verilerin belirtilen amaç için kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
      • Yurt içinde veya yurt dışında verilerinizin aktarıldığı üçüncü tarafları öğrenme,
      • Eksik veya yanlış işlenen işlenmiş Kişisel Verilerin düzeltilmesini talep etme,
      • İşleme amacının artık mevcut olmadığı durumlarda Kişisel Verilerinizin silinmesini veya imha edilmesini talep etme,
      • İlgili yasalar uyarınca gerçekleştirilen düzeltme, silme veya imha işleminin Kişisel Verilerin aktarılmış olduğu üçüncü taraflara bildirilmesini talep etme,
      • Yalnızca otomatik araçlarla Kişisel Verilerinizin analiz edilmesi sonucunda alınan ve sizi olumsuz etkileyen bir karara itiraz etme,
      • Kişisel Verilerinizin yasalara uygun olmayan bir şekilde işlenmesi sonucunda maruz kaldığınız hasarların tazmin edilmesini talep etme.
    • Kişisel Verilerinizi nasıl kullandığımız hakkında başka sorunuz varsa veya haklarınızdan herhangi birine ilişkin olarak başvuruda bulunmak istiyorsanız lütfen tr.kvkk@nielsen.com adresinden bizimle iletişime geçin. Bizimle yukarıda açıklandığı şekilde iletişime geçmeniz halinde talebinizi yerine getirmek amacıyla sizinle ilgili tüm verileri belirlemek için her türlü makul çabayı sarf edeceğiz.
  8. Başvuru Sahibi verilerini ne zaman paylaşırız?
    • Nielsen şirketler grubu dahilinde. Yukarıda açıklanan amaçlara ulaşmak için ve uluslararası faaliyet gösteren büyük bir şirketler grubu olduğumuzdan dolayı Başvuru Sahibi Verilerini zaman zaman Nielsen şirketler grubundaki diğer şirketlere sunabiliriz.
    • Nielsen çalışanları veya işe alım sorumlularıyla. Başvuru Sahibi Verileri temel olarak (ancak istisnasız olarak değil) Nielsen İnsan Kaynakları Departmanı personeli tarafından kontrol edilir ve elektronik olarak ya da basılı kopya halinde saklanabilir. Üst düzey yönetim veya dış işe alım hizmeti sağlayıcıları gibi, işe alım veya bilgi yönetimine katılan başka çalışanlar da Başvuru Sahibi Verilerinin bir kısmına ya da tamamına erişim sahibi olabilir.
    • Üçüncü Taraf Hizmet Sağlayıcılar ile. Başvuru Sahibi Verilerini bize İK işe alım yazılımı, yetenek testi, sanal videolu görüşme, web sitesi barındırma, veri analizi, altyapı, IT hizmetleri, müşteri hizmetleri, e-posta teslimatı ve denetim gibi (bunlarla sınırlı olmamak üzere) hizmetler sunan üçüncü taraflar ile paylaşırız.
    • Kanunların veya düzenleyici makamların gerektirdiği şekilde. Başvuru Sahibi Verilerini zaman zaman yasal makamlara ve düzenleyici kurumlara (iş gücü kurumları ve vergi daireleri gibi), muhasebecilerimize, denetimcilere, avukatlara ve diğer dış profesyonel danışmanlara sunabiliriz.  Başvuru Sahibi Verilerini ayrıca yasaların gerektirdiği durumlarda veya yasal haklarımızı kullanabilmemiz veya yasa dışı faaliyetlere karşı önlem alabilmemiz ya da herhangi bir kişinin güvenliğini korumak amacıyla herhangi bir üçüncü tarafa açıklayabiliriz.
    • Bir şirket birleşmesi, satışı veya varlık devri kapsamında. Şirketimizin tamamının veya bir kısmının başka bir şirkete satılması, başka bir şirketle birleşmesi veya başka bir şirkete devredilmesi halinde Başvuru Sahibi Verileri, anlaşmanın bir parçası olarak söz konusu şirkete aktarılabilir.
  9. Başvuru Sahibi Verilerinin Saklanması. Başvuru Sahibi Verilerini, bu Gizlilik Bildirimi’nde belirtilen amaçlar (becerilerinizin Nielsen dahilinde başka fırsatlar için uygun olup olmadığını değerlendirme amacı dahil) için gerekli olan süre boyunca saklayabiliriz. Hiçbir durumda Başvuru Sahibi Verilerinizi toplandığı tarihten itibaren yerel yasalarca izin verilen süreden daha uzun süre saklamayız, ancak Nielsen çalışanı olarak işe alınmanız halinde farklı bir saklama süresi geçerli olabilir. Özel olarak Başvuru Sahibi Verileri olarak tanımlanmış olmayan kayıtların (ör. alınan veya gönderilen e-postaların e-posta sunucusu kayıtları) farklı bir saklama süresi olabilir.
  10. Veri Güvenliği ve Verilerin Aktarılması.  Nielsen, verilerinizi kontrolümüz altındayken korumak için uygun organizasyonel, teknik ve idari önlemler uygulayan küresel bir veri güvenliği kuruluşunu yönetmektedir.  Verilerinizi kendi ülkenizde depolayıp işleyebilir ve/veya bu verileri Amerika Birleşik Devletleri ve Hindistan da dahil olmak üzere şubemizin olduğu veya hizmet sağlayıcı ve veri işleyici çalıştırdığımız Avrupa Ekonomik Topluluğu dışındaki ülkelere aktarıp ihraç edebiliriz. Diğer ülkelerin veri koruma kanunları sizin ülkenizdekinden farklı olabilir. Verileri aktarırken veri aktarımına yönelik geçerli kanuna uygun hareket ettiğimizden emin oluruz.
  11. Çocuklar. Bu site 18 yaşından küçük çocuklar için tasarlanmamıştır ve 18 yaşından küçük çocukları kasıtlı olarak hedeflememektedir; 18 yaşından küçük hiç kimse hakkında başvuru Kişisel Verilerini bilerek toplamayız. Bir çocuk ile ilgili Kişisel Veri topladığımızı fark edersek silmek için makul adımlar atarız.
  12. Başvuru Sahibi Gizlilik Bildirimi Güncellemeleri. Bu Gizlilik Bildirimi, Nielsen’ın Başvuru Sahibi kişisel verilerini toplamasına ve kullanmasına ilişkin uygulamalarımız hakkında tarafınıza yapılmış yazılı veya sözlü diğer bildirimlerin yerine geçer.

Bize Ulaşın. Bu Gizlilik Bildirimi hakkında herhangi bir yorumunuz veya sorunuz varsa lütfen privacy.department@nielsen.com adresinden bizimle iletişime geçin. Ayrıca aşağıdaki adreslere yazarak bize mektup gönderebilirsiniz:

AB Ülkelerinden:
Attn: Legal Dept.
Nielsen Ireland
14 Riverwalk, National Digital Park
Citywest Business Campus
Dublin 24
D24 XN32

Diğer Ülkelerden:
Attn: Legal Dept.
Nielsen
85 Broad Street
New York, NY 10004
USA

{“order”:0,”name”:”reference”,”attributes”:{“path”:”/content/corporate/tr/tr/privacy-statement/jcr:content/col2/linkarea_8d93″,”sling:resourceType”:”foundation/components/reference”},”children”:null}